Gryphus presenteert: Beukfeest + Talkshow: Uut ut Köpke van Karel + Maiden Night 2022 + Cabaret: Remy Evers + Gryphus Formule 1 Café

zaterdag 14 mei > concert > BEUKFEEST: ROTTEN REMAINS + SPECTRUM OF DELUSION + PANOPTIKON
Panoptikon zal editie 37 van het Beukfeest openen. Dit Nijmeegse kwartet speelt death metal met zware riffs en diepe grunts begeleid door beukende drums. Begin 2016 is de langspeler Sunken City uitgebracht en er ligt inmiddels nieuw werk op de plank! Dit moet natuurlijk beloond worden met een groot aantal hoofden dat op en neer zwiept tijdens het Beukfeest..

Spectrum Of Delusion is een jonge band opgericht eind 2012. In 2020 bracht de technische death metal band uit het Zuid-Hollandse Katwijk de tweede langspeler Neoconception uit. De band wordt omschreven als een combinatie van Necrophagist, Obscura en Suffcocation. Het vijftal is een must-see voor elke death metal fan die van het technische werk houdt.

Coverband Rotten Remains heeft een bandnaam gekozen die past bij een death metal band, zoals je death metal wilt: met attitude, een goede gitaartandem en ritmesectie en een zanger die zich weet te manifesteren op het podium. Een samenstelling van simpelweg 5 oude rotten die van death metal houden en het genre levend willen houden!
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 8,00 euro | <20 jaar: 6,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

zaterdag 21 mei > talkshow > UUT UT KÖPKE VAN KAREL
Speciale aflevering van Uut Ut Köpke Van Jeu in het kader van het afscheidsbezoek van (inmiddels oud) burgemeester Karel van Soest. Op Goede Vrijdag 18 april 2003 begon tijdens Ut Köpke de victorie voor burgemeesterskandidaat Karel van Soest die het toentertijd in een burgemeestersverkiezing opnam tegen zijn medekandidaat en concurrent Jo Fijen. Vandaag kijken we nog een keer terug op die eerste kennismaking met Vierlingsbeek en op zijn burgemeesterschap van de gemeente Boxmeer.
aanvang: 16.00 uur > entree: gratis

woensdag 25 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2022 met live: UP THE IRONS
Iron Maiden is een van de meest tot de verbeelding sprekende hardrockbands ever. Het zestal, groot geworden tijdens de New Wave Of British Heavy Metal begin jaren tachtig, trekt anno 2022 nog steeds volle zalen en is onverminderd populair. Vanavond staat de jaarlijkse Maiden Night op het programma. Een heerlijk avondje voor de liefhebbers van de IJzeren Maagd. Een gezellig samenzijn vol beeld en geluid, sterke verhalen, frikandellen en meer. En om de feestvreugde helemaal tot een hoogtepunt te brengen staat live op de planken de fantastische Iron Maiden tributeband Up The Irons, één van de besten in zijn soort. Een ijzersterke kopie van de real deal. Dat wordt dus een avond volop genieten van alles rondom Uw helden in Uw eigenste Maiden Dome!
zaal open: 20.30 uur > > entree: 6,66 | <20 jaar: 4,44 euro > reserveren: www.gryphus.nl

vrijdag 27 mei > cabaret > REMY EVERS > GEWOON REMY
Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) zal zijn ideale wereld tonen in Gewoon Remy.
Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Juryrapport Cameretten 2019
“Meteen in de eerste scène van ‘Gewoon Remy’ wordt duidelijk dat Remy Evers een groot acteertalent heeft met een goed gevoel voor timing. Hier staat een sympathieke loser die de aandacht trekt met zijn ongewone manier van campagne voeren. Evers wil namelijk Prins Carnaval worden om zijn overleden vader – ook ooit Prins Carnaval – te eren.

Zijn associatieve voorstelling vol fantasie is én absurd, én beeldend, én verhalend. Mooi is het lijstje dat Evers vol vuur afwerkt om bij de keuzecommissie in het oog te springen, waarbij hij de verkiezingspolitiek rondom het carnaval op de hak neemt.

De opbouw van zijn programma lijkt nonchalant, maar zit heel slim in elkaar. Ook zijn veelvuldig gebruik van decor, soundtrack en rekwisieten levert mooie beelden op, evenals zijn elastieken gezicht dat nagenoeg elke expressie laat zien in Gewoon Remy. Ontroering en humor vechten om voorrang, hij grossiert in bijzondere beelden, wat aan het eind leidt tot een prachtig hoogtepunt.”
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

[FOTO: Anneloes van den Adel]

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Het Formule 1 Circus heeft de motoren weer gestart en is begonnen aan een nieuw rondje door de wereld. Mooier dan vorig seizoen kan het bijna niet worden maar bijzonder is het tot nu toe zeker allemaal wel. Ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten en zetten ons geld weer op onze Max. En U?

  • zondag 8 mei: GP VERENIGDE STATEN (21.00 uur)
  • zondag 22 mei: GP SPANJE (15.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl