Gryphus: Metal BBQ, Talententuin, bieravond, Maiden Night & F1

zaterdag 11 mei > vlees en metaal > METAL BBQ met live: DIRTBAG

Wat is er beter dan het voorjaar te vieren met een Metal BBQ. Onder het genot van een paar frisse pinten zorgt DJ Ramon voor helse metalklanken. Vleesmeester Kluif zorgt ervoor dat iedere lap vlees goed bereid wordt waarna iedereen zijn vlees meester kan maken. Natuurlijk met salades en stokbrood. Nadat iedereen de prul rond heeft gegeten kunnen de kilo’s eraf gemosht worden bij Dirtbag, hardrock en metal covers uit Horst. Betonnen klassiekers van rockers als AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest, Saxon en Metallica. Ouderwets een avondje headbangen en wellicht ook moshen op krakers van weleer!

LET OP: In verband met de bestellingen is deelname aan deze BBQ uitsluitend mogelijk door voor uiterlijk 6 mei te reserveren via www.gryphus.nl.

 

> aanvang BBQ: 18.00 uur

> entree: 16,00 (inclusief BBQ)

> aanvang Dirtbag: 21.30 uur

> entree: 5,00 euro (exclusief BBQ)

> reserveren: www.gryphus.nl

 

vrijdag 17 mei > open podium > TALENTENTUIN: VEERLE XAVERIA + DESREVER + UNREVALED

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De negende aflevering inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Veerle Xaveria, Desrever en Unrevaled.

 

De Boxmeerse zangeres Veerle Xaveria brengt in een gevoelvolle set covers ten gehore, covers die in een nieuw jasje gestoken zijn welteverstaan. In een kleine setting, samen met een akoestische gitarist, zingt Veerle onder andere Sting, Bonnie Raitt, Fleetwood Mac en Maaike Ouboter. De band Desrever - het omgekeerde van reversed - is gevormd op het Elzendaal College. De vijf jongemannen spelen lekkere covers van voorbeelden als Cream, Michael Jackson, Jet en The Clash. Unrevaled heeft vijf bandleden maar toch telt de band maar liefst twee zangeressen, drie gitaristen, twee toetsenisten, een drummer en een saxofoniste. De twee meiden en drie jongens wisselen regelmatig van instrument en dat maakt een enthousiast geheel. Unrevaled speelt pop en rock , daarbij geinspireerd door bands als Imagine Dragons en Linkin Park. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.

 

> zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: gratis

 

vrijdag 24 mei > bieravond > DE PRUUVERIJ: FABELS

In Het Praathuis dat vanavond Gryphus heet, serveert Bor de Wolf de heerlijkste glaasjes prik en grenadine. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van de vijf fabelhafte biertjes op het menu, de kennis over fabels en fabelachtige dingen wordt getest, de quiz Waar Of Niet Waar wordt gespeeld en de klassieker Drink Meer Prik Dan Kan Je Niets Gebeuren wordt uit volle borst gezongen. En, niet te vergeten, er zijn lekkere hapjes tussendoor. Beukennoten uiteraard. Dat wordt dus smikkelen en smullen, hatsekidee!

LET OP: Reserveer voor 23 mei een bierkaart à 17,50 euro. Ook voor alle mensen zonder bierkaart, die niet in fabels geloven, staat de deur van De Pruuverij natuurlijk altijd wagenwijd open!

 

> zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: gratis

> bierkaart: 17,50 euro

> reserveren: www.gryphus.nl

 

Woensdag 29 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2019 met live: IRON LAIDEN

Iron Maiden is een van de meest tot de verbeelding sprekende hardrockbands ever. Het zestal, groot geworden tijdens de New Wave Of British Heavy Metal begin jaren tachtig, trekt anno 2019 nog immer volle zalen en is onverminderd populair. Vanavond staat de jaarlijkse Maiden Night op het programma. Een heerlijk avondje voor de liefhebbers van de IJzeren Maagd. Een gezellig samenzijn vol beeld en geluid, sterke verhalen, frikandellen en meer. En om de feestvreugde helemaal tot een hoogtepunt te brengen staat live op de planken de fantastische Iron Maiden tributeband Iron Laiden, één van de besten in zijn soort en een hele bijzondere want met een vrouw als vocalist. Een ijzersterke kopie van de real deal. Dat wordt dus een avond volop genieten van alles rondom Uw helden in Uw eigenste Maiden Dome!

 

> zaal open: 20.30 uur

> entree: 6,66 | <20 jaar: 4,44 euro

> reserveren: www.gryphus.nl

 

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ

Het is weer voorjaar en dus trekt het Formule 1 Circus weer de wereld rond. De eerste rondjes zijn gereden en piloten als Vettel, Bottas en Leclerc doen er alles aan om King Lewis van de troon te stoten. Of het ze gaat lukken? We zullen het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten en zetten ons geld op onze Max. En U?