Gryphus presenteert: Jeroens Clan (cabaret) + De Pruuverij + Ierse Avond met live: Good Company + F1 Pool + F1 Café

vrijdag 10 maart > cabaret > JEROENS CLAN > KORTE METTEN (try-out)

Jeroens Clan maakt korte metten. Hele. Korte. Metten. Of ja, niet héle korte metten, maar ook zeker niet te lang. Metten die in ieder geval aan de korte kant zijn. Dat soort metten. Die maken ze. Zeer waarschijnlijk.
Na hun succesvolle debuutprogramma Tere Zieltjes komt cabarettrio Jeroens Clan nu met Korte
Metten terug naar Gryphus. Een avondvullende voorstelling vol snelle scènes, rauwe liedjes en nietsontziende grappen. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.
Jeroens Clan is een trio Brabantse jongens met een grote bek en een beste dosis humor. Daarmee gooiden zij tijdens de finale van het Leids Cabaret Festival 2018 hoge ogen. “De provincie strikes back. Jeroens Clan weet ongelooflijk slim de zaal te bespelen. De jongens kunnen niet alleen Brabant, maar heel Nederland tot hun thuis maken”, oordeelde de jury.

De pers over Jeroens Clan:

  • “Het drietal geeft een dramaturgisch interessante, vernieuwende draai aan dat mensonterende cabaret, zoals dat van Hans Teeuwen en Theo Maassen.” - Theaterkrant
  • “Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid […] waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap.” – Leidsch Dagblad
  • “Het cabarettrio maakte een strak gemonteerd programma met een inhoudelijk interessant uitgangspunt.” - NRC Handelsblad

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508

zaterdag 18 maart > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: FILMS
Vanavond hebben we extra popcorn ingekocht want we gaan naar de film. Dat wil zeggen, we gaan er niet naar kijken maar we gaan het er wel over hebben. En we gaan erover quizzen. En we gaan erover drinken. Er is een college van ‘filmprofessor’ Gideon Kessler over wat er allemaal bij komt kijken om een goede film te maken en, niet onbelangrijk, er staan vijf filmisch mooie speciaalbieren op het menu. Wat wil een mensch nog meer? Natuurlijk… een hotdog!. Want die eet je altijd na een bezoek aan de bioscoop. Wij wel tenminste.
Meld je snel aan voor een bierkaart van 22,50 euro, dan kunnen we boodschappen gaan doen!
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis > bierkaart: 22,50 euro > aanmelden: www.gryphus.nl

zaterdag 25 maart > Ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: GOOD COMPANY
Een week na de Ierse nationale feestdag wordt Gryphus omgetoverd tot een heuse Irish pub. Waan U in het Temple Bar District in Dublin of waar dan ook op het groene beloofde eiland en vier het feest der feesten. Met een pint Guinness in de ene en een glas Kilkenny in de andere hand. En dit allemaal om de sterfdag van de heilige Paddy te herdenken. Rare jongens, die Ieren. Maar o zo gezellig! En het wordt alleen maar plezanter door de muziek van Good Company. Lekkere Ierse folk gemaakt door vijf muzikanten met een opgeteld muzikaal verleden van zo’n 200 jaar. Harry Janssen, Peter Bonants en de Vierlingsbeekse ‘Ieren’ Yvonne Berden, Bert Verbeeten en Henk Koppes brengen met veel enthousiasme en plezier een óverheerlijke ’stew’ van traditionals, evergreens, ballades en drankliederen. Gezelligheid gegarandeerd. En dan is het natuurlijk aan U om in de beste Ierse traditie uit volle borst mee te zingen. Slàinte!
zaal open: 20.30 uur > entree: 8,00 euro

GRYPHUS FORMULE 1 POOL + GRYPHUS F1 CAFÉ
Johee, johoo! Binnenkort is het dan eindelijk zover: het Formule 1-seizoen 2023 gaat van start! Dan mogen alle coureurs hun bolides weer uit hun stal rijden om hun kunstjes te vertonen. Welk team heeft dit jaar z’n zaakjes het best voor elkaar? Kunnen Red Bull en onze Max hun wereldtitels prolongeren? Is Ferrari in staat om dit jaar minder steekjes te laten vallen en zodoende een geduchte tegenstander te vormen? Of kan het team van Toto Wolff zich weer mengen in de titelstrijd? En hoe gaan de rookies het doen dit jaar, en dan in het bijzonder onze Nyck de Vries? Kortom: veel vragen, weinig antwoorden. Althans...denk jij antwoorden te hebben op deze vragen, doe dan zeker mee met onze prestigieuze Gryphus Formule 1 Pool. Aanmelden of info aanvragen kan bij onze bookie van dienst André R. (drezen@ziggo.nl / 06-16716291). Uiterlijke inschrijfdatum is vrijdag 3 maart 2023.

In principe zullen alle races (onder voorbehoud) uitgezonden worden op levensgroot beeldscherm in Gryphus (4x3m). Geniet samen met andere Formule 1-fans van alle inhaalacties, crashes, schuivers, spins, salto’s, donuts en al wat die mannen nog meer met hun bolide kunnen. En als je meedoet met onze pool wordt al dit plezier nog eens verveelvoudigd!

  • zondag 5 maart: GP BAHREIN (16.00 uur)
  • zondag 19 maart: GP SAUDI-ARABIË (16.00 uur)
  • zondag 2 april: GP AUSTRALIË (14.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis


Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl