Informatieavond Glasvezel op 17 maart bij Concordia

 

Alle inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen zijn welkom om 19:30 bij Concordia, Vrijthof 1 te Vierlingsbeek.

 

Tijdens deze avond wordt u persoonlijk uitgelegd waarom de noodzaak voor glasvezel zo hoog is, wat de kosten voor u zijn en hoe overstappen in zijn werk gaat.

 

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u bij deze informatieavond aanwezig bent. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van Vierlingsbeek en Groeningen  namelijk van levensbelang.

 

Waarom glasvezel in het Land van Cuijk?

LVCNET wil hier nu glasvezel. De promotiecampagne is gestart. Samen met honderden ambassadeurs en vrijwilligers geeft LVCNET informatie over internet via glasvezel en worden informatieavonden georganiseerd. Voor de zomer wordt bekend of er voldoende contracten zijn afgesloten om het Land van Cuijk, 32 dorpen en 1 stad, te verglazen. Maar waarom glasvezel in het Land van Cuijk?

 

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met behulp van laserlicht wordt informatie via glasvezel verzonden. Met glasvezel is het mogelijk om een zeer hoge datatransportsnelheid te halen. Daardoor is het mogelijk om zeer snel internet te krijgen, digitale TV van zeer goede HD kwaliteit, telefonie en diverse andere diensten zoals beveiligings- en zorgdiensten. Ook kunnen alle films direct worden afgespeeld en kan er veel beter worden gegamed. Bovendien: voor alle toepassingen is maar één aansluiting nodig.

 

Wat is het voordeel van glasvezel?

Het unieke aan glasvezel is, dat je met glasvezel naast heel snel gegevens kunt binnenhalen (downloaden) ook met diezelfde grote snelheid gegevens kunt versturen (uploaden). Snel kunnen verzenden is belangrijk voor bijvoorbeeld bewakings- en zorgdiensten. Maar ook als je gebruikt maakt van de ‘Cloud’ zoals met Dropbox of online software als Office 365, het werkt allemaal veel plezieriger als het lekker snel gaat. Met glasvezel kun je tegen een aantrekkelijk tarief ook bellen en digitaal tv kijken waardoor je alle andere abonnementen de deur uit kunt doen. Met dit snelst mogelijke internet, met een minimale down- en uploadsnelheid van 250 Mbit/s tot wel 100.000 Gbit/s, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Daar kunnen we de komende 30 tot 50 jaar écht mee vooruit.

 

Is glasvezel niet veel te duur?

Integendeel, gemiddeld is een glasvezelaansluiting goedkoper. Je moet de kosten voor alle diensten die je nu hebt maar eens optellen; internet, televisie, telefoon. Dat is een behoorlijk bedrag. De dienstenproviders op LVCNET dienen met elkaar te concurreren met aantrekkelijke pakketten op het glasvezelnetwerk. De kostenverschillen met de huidige situatie variëren per gebruiker. Als vuistregel kun je zeggen dat een gemiddeld huishouden ongeveer 60 euro betaalt voor de combinatie van internet, telefoon, radio en televisie. Afhankelijk van de compleetheid van de diensten (bijvoorbeeld de internetsnelheid en het aantal zenders) kan dit meer of minder zijn. Dienstenaanbieders via het glasvezelnetwerk van LVCNET bieden hun diensten aan voor rond de 55 euro. Inclusief minimaal 250 Mbit/s internet up- en downloaden, televisie (ook HDTV), radio en telefonie.

 

Glasvezel is de snelste en meest betrouwbare manier om informatie te verzenden en te ontvangen. Met de komst van glasvezel kunnen wij de groeiende vraag naar internetcapaciteit aan, nu en morgen!

 

Kijk voor meer informatie op www.lvcnet.nl en volg LVCNET op facebook en twitter. Of kom op 17 maart om 19:30 naar de informatieavond bij Concordia, Vrijthof 1 te Vierlingsbeek.