De Bekse Klinkertjes

 

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes is een vereniging van ongeveer 30 leden.

 

Alle leden zijn verdeeld over diverse groepen. Onze vereniging heeft dus in totaal 6 groepen, 2 solo’s en 1 duo tot nu toe; 3 gardegroepen, 2 showgroepen en 1 karakter showgroep.

 

In de gardegroepen wordt op een snel polka ritme een dans gemaakt.

Bij de showgroepen wordt er op moderne muziek een showdans uitgevoerd.

De minimum leeftijd voor deze dansen is 5 jaar.

 

De minioren zijn de kleinsten deze kinderen zijn tussen de 5 en 8 jaar, daar hebben we zowel een garde als ook een karakter showgroep. Ze trainen 1 keer per week.

 

De junioren zijn iets ouder ongeveer de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Deze groep traint 2 keer per week. Naast de juniorengroep hebben we ook nog een oudere groep in de categorie jeugd en de categorie hoofdklasse deze zijn van de leeftijd 12 jaar en ouder.  Ook deze groep traint 2 keer per week.

 

Wij als Dansvereniging De Bekse Klinkertjes zijn aangesloten bij de N.D.O. Deze organisatie is een overkoepelend orgaan voor diverse dansverenigingen in regio. Wij als vereniging gaan diverse keren per jaar op toernooi bij een andere dansvereniging. Het aantal keren dat we op toernooi gaan verschilt per groep, zo gaan de minioren ongeveer 6 keer per seizoen op toernooi, de junioren 7 keer en de jeugd en hoofdklasse 10 keer.

 

Volgend jaar organiseren wij als Dansvereniging De Bekse Klinkertjes ons 4de toernooi. Dit toernooi zal gehouden worden op 3 april 2016 in De Pit te Overloon, vanwegde de grote van de locatie.

 

Ons seizoen loopt van mei 2014 tot en met april 2015. Vanaf mei 2015 kunnen nieuwe leden die vóór 1 juli 2015 minimaal 5 jaar zijn zich aanmelden.

Allereerst beginnen we rond die tijd met open lessen. Iedereen die belangstelling heeft , kan dan lekker mee komen dansen.

De openlessen zijn op maandag 13 april 2015 en maandag 20 april 2015:

  • 17:30 - 18:30 showdans
  • 18:30 - 19:30 garde dans

 

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes

Gildestraat 7a

5824 AA Holthees

dvdebekseklinkertjes@gmail.com

http://www.bekseklinkertjes.nl/