Op De Tôffel

Zet maar in je agenda: ZATERDAG 23 juni 2018... Op De Tôffel !
Nee het is geen schrikkeljaar, eveneens is er ook geen nieuwe maan extra bijgekomen. Je leest het goed; Op De Tôffel verplaatst naar de zaterdag. Kun je de zondag mooi gebruiken om bij te komen. Wel zo handig als je het ons vraagt. Houd de site in de gaten voor verder nieuws of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/opdetoffel/

 

Het gratis (!) festival Op De Tôffel vindt plaats op en rondom het Vrijthof, het centrale plein van Vierlingsbeek. Op 4 podia - het Ene Podium en het Andere Podium met bands van allerlei pluimage, het Koningskerkje met kleine akoestische optredens, en The Green met (straat)theater - is vanalles te zien... en met name te horen!

 

Op De Tôffel wordt sinds 1993 jaarlijks in juni georganiseerd, en heeft in de loop der jaren al verschillende grote namen op de planken gehad. Een kleine greep hieruit: Go Back To The Zoo, Kraantje Pappie, Blaudzun, Chef’Special, Miss Montreal, Van Dik Hout, Handsome Poets, De Staat, Krezip, De Heideroosjes, Rigby, Fresku, Voicst, Kraak & Smaak, Racoon, Johan, Def P & Beatbusters, Skik en Extince. Van pop tot rock en van hiphop tot metal, Op De Tôffel heeft jaarlijks voor ieder wat wils. Het festival trekt ongeveer 7500 bezoekers, gemiddeld treden in totaal 15 tot 20 bands op.

 

De naam van het festival betekent "Op de Tafel" in het lokale dialect. In het voorjaar wordt ook de bandwedstrijd voor regionale bands Op Ut Tuffelke (Ned: "Op het Tafeltje") georganiseerd in jongerencentrum Gryphus in Vierlingsbeek. De winnaar van deze wedstrijd is de openingsact van het festival Op De Tôffel.