Dorpsquiz ‘k Wèt’t

 

Op 15 september strijden vele teams tijdens de eerste Bèkse en Gruuningse Dorpsquiz ‘k Wèt’t voor de ‘eeuwige’ roem in Vierlingsbeek & Groeningen.

 

Teamcaptain en Team
Een team kan bestaan uit vrienden, familie, collega’s, sportverenigingen, buurtverenigingen en clubs. Er is geen maximaal aantal spelers per team. Wij adviseren een team van minimaal 8 personen, waarvan één persoon de teamcaptain is.
TIP: Maak je team zo divers zodat er diverse leeftijden, interesses en talenten in vertegenwoordigd zijn!
Het team kiest zelf een locatie van waaruit gespeeld gaat worden. Dit kan… bij iemand thuis zijn, in een café, bij een vereniging of clubhuis. Het maakt niet uit, als het maar in Vierlingsbeek of Groeningen is.

 

De quiz
De quiz bestaat uit algemene kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een aantal geheime opdrachten! Er zijn bijvoorbeeld ook zoekopdrachten in het dorp en vragen met weetjes over Vierlingsbeek en Groeningen. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken. Het wordt ook een strijd tegen de klok! Afspraken en regels worden sowieso zeer streng gecontroleerd.

 

Finale-avond ‘k Wèt’t op 6 oktober
Tijdens een spetterende finale-avond op 6 oktober zal de winnaar van de eerste  Dorpsquiz ‘k Wèt’t bekend worden gemaakt.

 

Heel Beek en Gruuninge gaat samen quizzen!
De organisatie van de eerste Bèkse en Gruuningse Dorpsquiz heeft een duidelijk doel: Iets leuks organiseren voor beide dorpen. Een evenement voor jong en oud dat zorgt voor leven in de brouwerij. De tijd is rijp om het hele dorp aan het quizzen te krijgen vindt de organisatie. In diverse buurdorpen (b.v. Overloon en Sint Anthonis) is de dorpsquiz een niet meer weg te denken fenomeen. Honderden dorpsgenoten gaan op een avond actief met elkaar en in groepsverband en op een eigen uitgekozen locatie quizzen.

 

Aanmelden voor de dorpsquiz is mogelijk vanaf 1 mei 2018 tot 1 september 2018
Via de webwinkel http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/groevie/ kan de teamcaptain zijn of haar team aanmelden voor € 25,-. De opbrengst hiervan wordt besteed om de kosten van de quiz te dekken.
Ga op zoek naar teamgenoten en meld je snel aan!

Bij het aanmelden heb je de volgende gegevens nodig:

  • Teamnaam
  • Naam teamcaptain
  • Telefoonnummer waarop voor en tijdens de quiz informatie op gedeeld kan worden, ook via whatsapp
  • E-mailadres waarop voor en tijdens de quiz informatie op gedeeld kan worden

 

Hoe werkt het?
Wanneer het team is aangemeld en de € 25,- is betaald, ontvang je een bevestigingsmail.

Op 15 september kan de teamcaptain klokslag 19.00u het quiz-pakket komen ophalen bij Bibliobeek.
Vervolgens gaat het team met het eigen quiz-pakket aan de slag en worden vragen beantwoord en worden er diverse opdrachten uitgevoerd.
Het quizpakket met de antwoorden moet vóór klokslag 23.30u weer ingeleverd zijn bij Bibliobeek en ook geen minuut later.
Tijdens de finale-avond op 6 oktober 2018 bij Concordia te Vierlingsbeek volgen nog enkele groepsopdrachten waarna de uitslag bekend wordt gemaakt.

Meld je vanaf 1 mei dus snel aan via http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/groevie/

Zet de volgende data in je agenda!

  • 15 september vanaf 19.00u Quiz-avond ‘k Wèt’t
  • 6 oktober vanaf 20.00u Finale-avond ‘k Wèt’t

 

Groet namens
Werkgroep Dorpsquiz ‘k Wèt’t Vierlingsbeek/Groeningen