Bèkse Bruggenloop

 

SPORT, BEWEGEN EN MUZIEK CENTRAAL OP ZONDAG 10 SEPTEMBER

 

Expeditie Bèèk voor kinderen

The Spiderhall, The Long Finger, The Dark Hole, The Jungle Pad, Crocodilbath en The Mount Everest. Het zijn de klinkende namen van aantal sport- en beweegactiviteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen tijdens Expeditie Bèèk op zondag 10 september op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

 

De Bèkse Bruggenloop pakt voor haar lustrumeditie extra uit. Terwijl de koren en kapellen worden ontvangen voor het muziekfestival van smartlappenkoor Van Heure Zinge, staan de kinderen al in de startblokken om het hardloopevenement te openen met de Bambinoloop voor kinderen tot en met 6 jaar. “Speciaal voor de vijfde editie van de Bèkse Bruggenloop wordt het Vrijthofplein op 10 september omgedoopt in Expeditie Bèèk”, legt medeorganisator Rik Geurts uit. “In samenwerking met Stichting Doejemee (met Sjors) en basisschool Laurentiushof hebben de kinderen allerlei beweegactiviteiten bedacht. In de zomervakantie zijn deze verder uitgewerkt én gemaakt met kinderen en Wim Geurts van Geurts hout.”

 

Ze hebben getekend, gezaagd, geschuurd en geverfd alsof hun leven ervan afhing. Ook hebben ze zelf de namen bedacht. De activiteiten worden op 10 september opgebouwd op het Vrijthofplein. “Het belooft een uitdagende expeditie te worden, er is veel spannends te beleven op het plein”, weet Geurts. “Er zijn allerlei activiteiten waarbij de deelnemende kinderen worden uitgedaagd om te bewegen. We gaan ervan uit dat sowieso alle kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen aanwezig zijn en meedoen met de Bambinoloop en Kidsloop en natuurlijk de andere activiteiten.”

 

Sportleraar Rik Geurts vindt het mooi dat er die dag verschillende activiteiten in hartje Vierlingsbeek op touw worden gezet. “Met de Bèkse Bruggenloop, Expeditie Bèèk en het smartlappen- en korenfestival is er voor ieder wat wils. Het is mooi om te zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Door de krachten te bundelen zijn we erin geslaagd een gevarieerd programma in elkaar te timmeren, een combinatie van sport en muziek.” Met een lach: “Laat de bezoekers maar komen!”

 

De aftrap voor de sport- en beweegactiviteiten wordt om 11.15 uur door burgemeester Van Soest gegeven op het Vrijthofplein met de Bambinoloop voor kinderen tot en met 6 jaar. Later die middag staat ook nog de Kidsloop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar op het programma, dat om 16.00 uur eindigt. Het smartlappen- en kapellenfestival begint om 11.30 uur. Het muziekfestijn eindigt met een samenzang van alle koren op het Vrijthofplein om 18.00 uur, waarna zanger Hans Coolen en diskjockey Mark van Berlo, beiden uit Vierlingsbeek, het publiek tot 21.00 uur muzikaal vermaken.