Gezinshuis Aventurijn

voor mensen met een verstandelijke beperking

 

Aventurijn is een leefgemeenschap met een gezinskarakter voor maximaal vier zorgvragers. Wij zijn inwonend begeleiders en dagelijks aanwezig. Zo bieden wij stabiliteit en geborgenheid aan de bewoners en waarborgen wij korte communicatielijnen naar bewoners en familie. Het delen van ons leven met dat van mensen met een verstandelijke beperking is een bewuste keuze van ons.

We richten ons op mensen die in een gewoon huis en een dorp willen en kunnen wonen.

 

Leven met houvast

Ons huis ligt aan de Spoorstraat in het centrum van Vierlingsbeek, een dorp met verschillende voorzieningen en activiteiten waar wij zo goed mogelijk bij aan proberen te sluiten.

Het mooie oude huis voldoet aan alle eisen die er aan een zorgwoning gesteld worden. Er is een gemeenschappelijke woonkeuken en woonkamer. Achter het huis ligt een grote tuin met daarin een atelier. Op de eerste verdieping zijn vier ruime zit-slaapkamers met wastafel en een gemeenschappelijke badkamer.

Wij hebben als begeleiders in het huis een eigen woonruimte.

 

Onze bewoners worden aangesproken op hun sociale vermogens; nemen deel aan culturele activiteiten en hebben dagbesteding waar zij zinvol werk verrichten. Wij brengen ritme aan in het leven: grote en kleine regelmaten in de dagen, weken en seizoenen met vaste gewoonten en gebruiken. Dit geeft zekerheid en rust.

 

Eigen gemaakte producten

In de vrije tijd hebben we veel bezigheden in en om ons huis. Naar behoefte en mogelijkheden betrekken wij de bewoners bij huishoudelijke activiteiten, boodschappen doen of tuinieren. Wij gaan veel naar buiten, wandelen en fietsen. Natuurbeleving is in onze visie belangrijk voor het welzijn van onze bewoners.

Wij hebben een bloemen-, groenten- en fruittuin en verwerken de opbrengst in onze keuken. Af en toe staan we met onze zelfgemaakte produkten op streekmarkten. Het is een mooie activiteit, waar de bewoners met plezier aan deelnemen. U bent welkom om langs te komen voor onze lekkere jams, chutneys, vruchtendessertsauzen, zoetzure augurkjes etc. Bel gewoon aan of maak even telefonisch een afspraak als u zeker wilt zijn dat we thuis zijn.

 

Plaats voor nieuwe bewoner of logé

De geboden zorg kan gefinancierd worden vanuit een persoonsgebonden budget.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe bewoner, het liefst uit de regio.

Als u een begeleide woonplek, logeerplek of passende dagbesteding voor uw zoon, dochter of kennis zoekt, komen wij graag met u in contact.

U kunt verdere informatie ook vinden op http://www.meewoonwinkel.nl/

 

Met vriendelijke groeten,

Marjan Driessen

Piet Vloemans

0478-512205

contact@gezinshuis-aventurijn.nl

http://www.gezinshuis-aventurijn.nl/